Uuring näitas, et Eestis kaevandatav ravimuda Haapsalu Tagalahe, Käina lahe ja Värska lahe maardlates on suhteliselt puhas

Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledži Tervisedenduse ja Rehabilitatsiooni Kompetentsikeskuse (TERE KK) ning Tallinna Ülikooli (TLÜ) ekspertide ja teadlaste koostöös valmis uurimistöö, mille eesmärk oli selgitada välja Eesti ravimuda maardlate hetkeseisund (aastal 2022), viimase dekaadi muutused ning saada vajalik informatsioon ravimuda kvaliteedi kohta. Uuring aitab tagada, et balneoloogilistes protseduurides kasutatav looduslik muda ja turbas on inimese tervisele ohutu. Uuringu tulemusena leiti, et ravimuda Haapsalu-Tagalahe, Käina lahe ja Värska lahe maardlates on üsna puhas ning ei sisalda ohtlikke ained. Loe lähemalt siit!

koos

Ravimuda proovide võtmine Värska lahes 6. juunil 2022., pildil (vasakult paremale) Gruusia Ilia Riikliku Ülikooli geoloogia doktorant Adikashvili, Tallinna Ülikooli teadurid Tiit Vaasma, Galina Kapanen ja Egert Vandel. Pildi autor Galina Kapanen.